Saturday, October 18, 2008

Mp3 utk disedut


La Luna - Selepas Kau Pergi

[#] Selepas kau pergi,
tinggallah disini kusendiri
Ku merasakan sesuatu,

yang t’lah hilang di dalam hidupku


Dalam lubuk hatimu,
ku yakin kau pun sebenarnya
tak
inginkan lepas dariku,
tahukah kau kini ku terluka


[Reff]
Bantu aku, membencimu,
ku terlalu, mencintaimu,

dirimu begitu, berarti untukku..

Kau telah mencinta,
dan dicintai kekasihmu,
ini tak adil bagiku,
hilanglah damba tinggallah hampa


[Reff]

[Interlude]

[Reff]

Lupakan ku,dalam tidurmu,
yang pernah, mencintaimu

kau memang tercipta, bukanlah untukku

[#]
La la, la la la, la…

Friday, October 10, 2008

Mp3 utk disedut


Laila's Lounge - Mawar Khayalan (KAMI The Movie OST)

The Related


Band ni dh xde..yg pernah dianggotai oleh bagak n da gang..band dari JB nih.Layan aje..

Rabiyas


Rabiyas ni band Indie Melaka...tunggu rr album dorang sbb mereka masih dlm proses rakaman
Lirik Winwin Seorang Gadis

jauh kau pergi bagai nak lari
hanya yang kesan ada di pipi
hati nak marah tapi tak jadi
sarung di muka penuh abadi

c/o:
dirimu memang satu misteri

sukar ku cuba kau lihat nanti
hati layan teman
ku sanjungi

puas ku ayat tapi tak jadi
apa ku bilang gigi kau beri
mungkin hikmahnya terus begitu

yang penting ramai kan cemburu

dirimu memang satu misteri
sukar ku cuba kau lihat
nanti
hati layan teman ku sanjungi

Tiset2 baru...beli jgn xbeli..

Thursday, October 9, 2008

The Siblings


Discography
Once Upon a Saturday Demo
released: 2003
recorded by : iSeekMusic rec.
produced by: The Siblings 2003 [missjay-guitars/vox, tam-guitars/vox, sham-vox, shieza-vox, herry-bass, along-drums

The Siblings 2007

missjay::vox-guitars
along::bass
azreel::leadguitars-vox
uthe::drums [courtesy of my dear autumn]

Demo2 dah tak dijual...jadi..donlot jer...=)

Kias Fansuri


Kias Fansuri adalah salah sebuah band emo/punk

Masih dalam pembikinan..

KIAS FANSURI / ONLY FOR THE SAKE OF ACHING split 7"
KIAS FANSURI / CALL ME BETTY split 3,5" floppy disk
KIAS FANSURI / ROLLERGIRLS split tape ( 2009 )
LOVE.LIFE COMPILATION CD

For more info : kiasfansuri.papakerma.com

Wednesday, October 8, 2008

Mp3 utk disedut


Mocca - Listen To Me (New Single 2008)


Vagetoz - Kehadiranmu


Aizat - Fikirlah

Andainya Perempuan Tahu.....

  1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).
  2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
  5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.
  6. Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  9. Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  11. Kebanyakan lelaki yg nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys! (how true)
  12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
  14. Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  15. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..
  16. Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
  17. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  18. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…
  19. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Monday, October 6, 2008

Rock 'n' Roll John


Rock 'n' roll john band indie Sepang, Selangor. Layan rr jgk..

BREAK.

I said goodbye to you
Don’t you understand what I mean
I don’t want you anymore

Why is it hard to make you realize
Why is it hard to make you understand
That I want to break

You will never understand me (Lalalala)
Goodbye to you =)

ni mp3 dia ----> Break

N.E.O.N

Kugiran Neon bermula awal tahun 2008.Neon bermaksud no! everyday is our life and never be trusted.Dianggotai max (vokal & guitar) neal (bassist) kely (drummer) dam leo (guitar)


Sunday, October 5, 2008

Awanband


Bergabung intim sekitar 2007, struktur asas AwanBand terdiri daripada 5 kelompok awan kecil yang punya beza karektor wajahnya namun berkongsi minat yang sama iaitu, bermuzik. Kumpulan muzik yang berpaksikan rock dengan sedikit injeksi jazz ini terdiri daripada pasangan mesra sebilik Boboi (gitar kedua) dan Dugong (drum). Ully (gitar utama) yang gemar tersenyum itu menyertai AwanBand bersama Hassan (bass). Paliy pula di beri tugasan sebagai vokalis. Selang beberapa bulan, hasil beberapa siri perbincangan dan latihan muzik bersama, terwujud ketidakserasian koneksi antara ahli band yang lain. Mereka mengesan satu bakat baru yang di lihat mampu membawa angin perubahan pada keseluruhan AwanBand iaitu Ijan yang begitu terkesan permainan drumnya.

Atmosfera muzik AwanBand di mulakan oleh Boboi.,begitu gemar bereksperimentasi dengan jenisan muzik yang pelbagai yang akhirnya akan di fantasikan oleh ahli band yang lain.

Dugong terpaksa turun dari AwanBand menjadi pemain bass Hujan. Komitmen yang jitu terhadap pelajaran memaksa Paliy juga untuk turun dari Awanband. Komposisi AwanBand kembali lengkap dengan penyertaan Faris untuk vocal. Keseluruhan AwanBand kini semakin mantap dan serasi di tambah dengan keterbukaan juga kesungguhan mereka untuk memperkayakan lagi vokabulari muzikal yang telah sedia ada..
Kini mereka sibuk merencana EP pertama yang akan turun basah ke bumi tidak lama lagi.

Free Love

Free Love, band indie rock daripada Ipoh Perak bermula sbg band low profile pd tahun 2002 sblum digilap oleh Bodysurf Music. Asalnya hanyalah sbg sebuah band side projek yg ditubuhkan oleh Jay yg pd masa itu bersama band Bloodymary.

Mreka mengklasifikasikn muzik mreka sbg indie rock, lo-fi, n
oise pop, buzz pop, power pop, experimental, rock n’ roll dan apa shaja yg anda takrifkan slagi anda boleh enjoy dgn muzik mereka. Free Love byk dipngaruhi oleh band sperti Sebadoh, Sonic Youth, Superchunk, Pavement, The Arcade Fire, The Pixies, Guided by Voices, Yo La Tengo, Bright Eyes, Modest Mouse dan byk lagi.


Mohd Jayzuan:: vocals / guitars / harmonica
Meor Shahrus Amir (muck) :: guitars / vocals
Mohd Hazriq (harmacy) :: drums
Mohd Nazri (ex-boneless mahoney / ex-muck) :: bass / vocals



Feed Us With Yr Love akan dirilis 9 Nov 2008